Turism: Viața ca o vacanță

Am citit pe un blog că sună mai bine să spui că pleci în vacanţă decât în concediu. Vacanţa înseamnă detaşare de rutină, de constrângeri, de program, de colegi şi de şefi. Eu încerc să includ activităţile mele în acest concept.

Din vara lui 2010 a intrat în viaţa mea Pensiunea de la Râu din Râşnov. Am început totul în glumă iar gluma a devenit ceva mai mult decât serios: vacanţele şcolare, week-endurile mă găsesc la munte.

Am urmat la Braşov cursurile de manager în activitatea de turism organizate de Şcoala de Formare Managerială în Turism. Pe 24 iunie 2011 am susţinut examenul final, l-am trecut cu notă maximă şi urmează să primesc certificatul de absolvire.

O primă implicare a mea în domeniu a fost participarea pe 28 iunie 2011 la Conferinţa Regională pentru dezvoltarea afacerilor în turism, Regiunea Centru, sub titlul Întreprinzători în turism – Pensiuni în România. Conferinţa, organizată de Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri şi Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural, face parte din proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni! Am aflat aici lucruri interesante de la profesionişti şi de la oameni de succes în domeniu despre marketing, promovare turistică.

Anul 2012 este tot pentru cursuri în acest domeniu: e-Learning de educaţie managerială şi consultanţă.

Mi-am propus să îmbin necesitatea de a atrage turiştii la pensiune cu plăcerea de a scrie pe blog despre locuri interesante, care merită să fie vizitate, despre evenimente diverse.

În studenţie, practicile noastre erau un fel de excursii de studiu prin ţară. De atunci am rămas cu obişnuinţa de a nota informaţii care mi se par relevante când merg undeva. Acestor stări, impresii de la faţa locului le adaug fotografiile pe care le fac. Îmi creez astfel un catalog turistic personal pe care îl pot deschide oricând.

 

Click pentru a citi articolele de pe blog din categoria “Turism”.