Ieri la munte, azi la mare

Am aşteptat aşa de mult soarele primăverii încât azi nu am rezistat tentaţiei şi am ieşit ca o gâză să mă încălzesc afară. Soare, soare, soare! Vreau să profit de orele lui de strălucire până nu plouă iar.

Am fost  pe plaja din Mamaia. Valurile aduceau spre mal toată sarea mării. Nările freamătă. Aerul tare, uşoara adiere a vântului, razele tăioase – când răcoroase, când fierbinţi completează starea şi trăirile sutelor de oameni ieşiţi ca şi mine la  plimbare.

Tineri şi mai puţin tineri au ieşit să-şi plimbe câinii, în unele cazuri aceştia din urmă au ieşit să-şi scoată stăpânii la mişcare.

Ceea ce a fost o mare surpriză au fost numeroasele familii tinere ieşite cu cei mici să se bucure împreună de această zi liberă şi călduţă. În America, la nouă luni după 11 Septembrie, maternităţile au fost asaltate. Am avut astăzi o astfel de revelaţie: tinerii noştri sfidează criza şi fac copii. Sau poate nu o sfidează, ci o trec mai uşor. Oare? Nu mai sunt bunicii cu prichindei de mână, sunt tinerii părinţi împreună cu cei mici, cu triciclete, cărucioare, role, se grupeză mai multe familii pentru şedinţe foto, un fotbal improvizat, oricum, ceva s-a schimbat faţă de anii trecuţi.

Se munceşte pentru deschiderea sezonului. Lucrările par avansate. Doamne-ajută, să vedem şi noi ceva legat şi unitar – plajă, soare, curăţenie.

Am făcut iarăşi poze. Am găsit flori destul de puţine. Surpriza a fost un minuscul magnoliu alb, fără frunze, doar cu muguri şi flori superbe direct  pe tulpină. Dar mai bine postez pozele şi gata!