Londra – Vie, copleşitoare, incitantă

Parcă acum aştept peştele la grătar cu legume, la un restaurant din centrul Londrei. Şi merele cu dulceaţă şi îngheţată. Este curios că mi-a făcut acest oraş aşa farmece, deşi l-am evitat destui ani.

Dacă fish and chips am urât aproape de la început (peşte prăjit cu cartofi-pai), legumele lor la grătar, peştele uşor şi fructele coapte m-au surprins plăcut şi m-au cucerit definitiv.

Ce să faci vara, în vacanţa din iulie? Dacă ai inspiraţie şi evident, noroc de vreme bună, Londra este o alegere care poate fi un reper al călătoriilor tale de suflet. Am mai scris despre acest oraş dar asta nu mă împiedică să revin asupra subiectului.

Metroul londonez este intuitiv şi sigur, dar să ai grijă: obiectivele turistice accesibile din staţii nu ţi se oferă bonus ca informaţie, ca la Paris de exemplu. Trebuie să te informezi dinainte, dar asta  face parte din pregătirea unei vacanţe.

Catedrala Saint Paul m-a copleşit prin dimensiuni. În faţa intrării, o mireasă trecea să impresioneze atât mirele cât şi pelicula fotografică. Am pozat-o şi eu.

Am stat să văd schimbarea gărzii la Buckingham Palace. O lume pestriţă, înghesuită pe străzile şi în parcurile din apropiere care aştepta minunea. Nu m-a dat gata nimic din acest spectacol dorit pompos, în ambalaj de firmă. Nici veveriţele din pomii din apropiere nu s-au arătat mai impresionate.

Asfinţitul soarelui pe Tamisa a făcut podurile şi dârele de lumină  să adoarmă molcom pe linia de albastru a contopirii cerului cu apa.

Soho, o aglomerare umană de sexe nedefinite, de tineri care aleg să simtă la propriu firul ierbii, atâta cât mai poate fi el veritabil şi viu în Londra.

Ochiul Londrei  îţi poate oferi o vedrere de sus a oraşului. Dar şi de jos în sus poţi vedea şi filtra imaginile după bunul plac şi inspiraţia de moment.

Eeeei, mai bine las imaginile să scrie povestea londoneză mai departe!

One response to “Londra – Vie, copleşitoare, incitantă”

  1. andronache daniela says:

    Londra este intr-adevar impresionanta.Cel mai mult m-a impresionat imaginea cu catedrala si cea cu podul de pe Tamisa la asfintit. Sper ca intr-o zi sa o pot vizita si eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *