Test de inteligență – Obținerea certificatelor de clasificare în turism

Dacă vrei să-ți testezi răbdarea, înțelegerea, nervii, încearcă să te descurci singur să obții toate avizele, certificatele, autorizațiile ca să începi activitatea în orice domeniu.

Într-o postare anterioară spuneam că foaaarte greu am intrat în posesia tuturor acestor acte necesare deschiderii Biroului de mediator Carmen Țanu.

Cum medierea stă încă pe tușă iar zorii învățământului seamănă mai mult a apus, am zis că nu strică să-mi îndrept atenția spre un nou domeniu- turismul.

Am găsit cursuri de formare in domeniu, iar pentru nivelul studiilor mele și pentru ceea ce vreau să fac sunt cursuri la Constanța abia din toamnă sau la Brașov din primăvară. M-am înscris, urmează să fac o minunată navetă Medgidia- Brașov în fiecare week-end pentru asta, timp de șase luni.

Cum taurul(adică eu) se implică total în proiecte noi, am zis să mă ocup personal de ceea ce trebuie să aibă o pensiune ca să funcționeze legal, ca să intru oarecum în atmosferă.

Am fost tare bucuroasă când am găsit pe site-ul MDRT rubrica Legislatie la Turism. Am avut însă o primă dezamăgire că cel mai recent ordin nu are tot aici afișate și normele pentru care a fost dat( oricum, ca să fie clasificată o unitate, în 2010 s-a dat un ordin, normele de aplicare au fost date publicității în februarie 2011 iar pe 3 martie 2011 s-a dat un nou ordin care-l abrogă pe cel tocmai intrat în vigoare).

După căutări pe toate minunatele site-uri de informare în domeniul legislației turistice dar și generale, găsesc ceea ce căutam de câteva ore bune( ordinul1051/3.03.2011 cu tot cu anexele, că acestea cuprind ceea ce trebuie să completezi, să trimiți, să respecți), absolut întâmplător, pe un site care nu prea avea legătură cu domeniul.

Dragi români, Statul are încredere în inteligența noastră și ne-o testează zilnic.

S-ar putea să ajungem doctori în completat documente banalemasteranzi în scris cereri , licențiați în fișă de protecția muncii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *