A fugit Mireasa!

Obiceiul destul de discutabil de a fura mireasa, mi se pare o joaca nereusita de oameni mari.

Cand eram copil, nuntile de la tara erau multe, durau cateva zile, iar pentru cei implicati erau o adevarata piesa de teatru in mai multe acte.

Tin minte ca joia se facea nunta la mireasa. Se aduceau diverse plocoane, fetele faceau florile de pus in piept pentru ziua nuntii. In rest – cantec, joc si voie buna.

Vinerea era ziua importanta pentru socrii mari. Se pregatea mancarea, tinerii se distrau, oalele incepeau sa se umple de sarmale, paharele cu vin, iar  veselia ii cuprindea pe cei prezenti.

Nuntile se faceau sambata sau duminica la mireasa, apoi la mire. Casa nasilor era plina de oameni, curtea la fel, incepand cu seara nuntii, si se muta apoi tot alaiul la nunii cei batrani luni seara.

Cea mai ciudata parte a nuntii: nasii erau carati cu roaba, erau urcati pe acoperisul casei, se ziceau multe si se faceau destule lucruri deocheate, ca nu prea aveau copiii voie sa stea pe-acolo. N-am inteles nici acum acele scene…

Dar sa ajungem la obiceiurile discutabile: mireasa era furata de ochii lumii. Toata lumea stia ca, de fapt, ea se lasa a fi luata, mai ales daca hotul era prietenul cel mai bun al mirelui care, pe langa ca putea oficial sa puna mana pe mireasa, mai primea si bautura drept plata.

Mi-au venit toate astea in minte cand am vazut ca Bobby nu mai e cu blonda. “A fugit Mireasa!”, m-am gandit. Intrebarea e cu cine, ca dragul nostru caine nu avea inca acel bun prieten care sa-i faca pocinogul…

N-o sa credeti, dar Bobita are acum un amic. Nici asta nu are inca un nume. Ne-a venit sa radem cand l-am vazut: e ca un semn de intrebare culcat!

E un dulau  ciufulit, negru, smecher, dar pana la urma chiar de treaba. Latra cand vede pe cineva sau ceva ca se apropie. Ca sa vedem cum se impaca cei doi, l-am legat pe cel nou aproape de cusca lui Bobby.

Pana sa-l apropiem si pe asta de casa, cainele oficial n-avea treaba cu paza; pleca, venea, niciodata nu stiai pe unde isi face veacul.

Acum, ca ii acordam atentie si celuilalt, cand vedea ca ne ducem sa-i dam mancare, tragea caldarusa din fata musafirului, sa nu poata sa ajunga la ea.

Bobby nu mai pleaca de langa casa. Sta la 2-3 metri de celalalt. Cand nou-venitul da tonul, se pune si el pe latrat.

Mai mult: cand a plouat afara, au stat amandoi in cusca fara probleme.

Un nou prieten vine sa inlocuiasca o mireasa fugara?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *