Bobby – Exemplu masculin

Bobby este caine mostenit. Il avem la casa de la munte. Este maidanez, dar cu sange de lup. A facut anul trecut cinci pui, insa a ramas doar el din intreaga familie canina sa pazeasca tot.

Nu suporta spatiile inchise. Hotarat lucru, este un caine cu libertatea in vene. Are cusca noua, mare, si cu de toate, dar el este obisnuit sa hoinareasca liber. Cand a fost cazul sa-si ia casa in primire nici n-a vrut sa auda. A sarit peste plasa ce-i inconjura cusca si dus a fost. In zilele ce au urmat venea foarte precaut sa manance, si-atat.

Mesajul a fost foarte clar: este bine ce vreau eu, nu ce credeti voi.

In fine, Bobby si-a capatat renumele de comis-voiajor: vine, pleaca, niciodata nu stii daca te poti baza pe el.

Bobby are relatii ciudate cu alte specii: prinde soareci de camp, scoate cartite din musuroaie si lasa pisoii sa puna stapanire pe teritoriul lui.

In vara, s-a aciuat in cusca un motanel pricajit, cat o palma. Am observat cu surprindere ca nu numai ca nu i-a facut nimic felinei minuscule, dar chiar a lasat-o sa-i ia locul. Pisoiasul era stapan pe cusca si pe mancarea lui Bobby. Cred ca n-a vrut sa-si puna mintea cu intrusul.

In mod neasteptat, cainele a devenit mai responsabil de cand are partenera. Si-a adus iubita in curte, la el in cusca, si ne-a si prezentat-o. Noi ii zicem “Mireasa”. Inca nu are nume, dar daca ramane cu Bobby al nostru, sigur o vom boteza si pe ea. Este o catea alba, cu blana destul de lunga, sa o apere de frigul de aici.

Este o fericita: Bobby o lasa sa stea in cusca lui  iar el ramane afara, desi ar avea loc berechet amandoi inauntru. Nici nu se mai repede ca inainte sa manance imediat tot ce primeste, ci o lasa intai pe ea sa se sature.

Ce mai, avem un exemplu de comportament masculin protector. Bobby al nostru e un adevarat gentleman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *