Martisorul – Intre spaga si datina

Multe aberatii ne sunt date sa auzim in viata, dar parca in ultima vreme suntem bombardati.

Cum marile probleme ale tarii au fost deja rezolvate, iata ca a fost adusa in atentia noastra ultima si cea mai importanta: martisorul, mita mascata.

Am crezut initial ca e o gluma, dar nu. Statul vegheaza asupra noastra, iar martisorul s-a transformat peste noapte dintr-un simbol al primaverii, intr-o nenorocita de coruptie mascata.

M-am luminat si eu mai de curand; cand am primit de la copilul meu ditamai ghiocelul facut de el din hartie vernil cu ate alb-rosii, care va sa zica era coruptie. Cum eu am fost cat se poate de ignoranta atunci, si nu am observat ce urmareste sa obtina de la mine, am luat ghiocelul, si, in loc sa fiu vigilenta, am fost mai ingaduitoare (cred) cu el cateva ore, probabil i-am mai dat si ceva dulciuri in acea zi.

Mare greseala. El voia de fapt sa obtina de la mine mai multa dragoste materna nemeritata, mai multa intelegere si afectiune. Iar pentru asta, in mintea lui diabolica de copil, sub pretextul ca imi aduce un semn al dragostei lui si al primaverii ce va urma sa vina, mi-a adus un pardalnic de martisor ca sa ma corupa.

Daca acum sunt in cunostinta de cauza, cand il voi vedea ca imi aduce o floare sau un martisor, categoric o sa fiu mai atenta la ceea ce se ascunde in spatele gestului, si evident ca nu voi mai primi nimic. Nu vreau sa-l invat de mic ca ii merge asa, ca poate sa dea spaga in stanga si in dreapta, ca pe urma se obisnuieste, si o sa vrea sa dea chiar milioane de euro, ar putea deveni dependent si nu s-ar mai putea abtine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *