Comunicarea – O reteta de succes

Romania ultimului timp este tara lui care pe care. De mult nu mai functionam ca o natiune unita, care are idealuri comune si interes national.

Acum, fiecare cu interesele lui, categoriile socio-profesionale sunt antagonice si nu complementare.

Profesorii sunt naspa, medicii spagari, politicienii se descurca, politistii si militarii si-au dat sapca de pamant de-atata naduf, aviatorii nu mai spun care le e meseria, pentru  ca fetele nu-i mai vaneaza pentru statulul lor privilegiat, parca si vamesii incep sa se uite de doua ori inainte sa ia mita, si exemplele pot continua.

A, sa nu mai spun de antagonismul fatis: scoala – elev (si familia lui), medic – pacient. Putem imparti pacientii in doua categorii: cei multumiti de medic – evident, foarte putini, si  cei nemultumiti (majoritatea).

Vorbeam zilele trecute la serviciu despre toate acestea si fiecare era de acord ca in general nu prea stii daca sa apelezi la medicii de la noi sau nu, cum sa-i gasesti pe cei buni si mai ales ca inca mai sunt destui in sistemul sanitar carenu dau importanta (ca sa nu zic doi bani) pe dreptul pacientului la informare pe intelesul lui si chiar de ce nu la comunicare buna, empatie chiar.

Cu atat mai mare este bucuria mea ca am ocazia sa spun ca am gasit un medic foarte bun, un profesionist in domeniul lui ,si mai ales unul care  intelege  importanta comunicarii cu pacientii. Pentru fiecare meserie trebuie sa ai chemare. Se spune ca unii doctori, atunci cand vorbesc cu pacientul, acesta din urma are senzatia ca i se ia boala cu mana.

Anii trecuti am avut o problema de sanatate. Prin voia Celui de Sus am ajuns sa pot trece cu bine de acea situatie  intalnind pe cine si cand trebuia- va multumesc, domnule doctor Fawaz Chazli!

Cand te confrunti cu ceva extrem de serios, parca cerul iti e vesnic  innorat. Mereu iti pui intrebari, o multime de intrebari si (in cazul fericit) gasesti pe cineva care sa te ajute sa raspunzi, sa te cunosti mai bine, sa iti intelegi mai bine corpul.

In goana zilnica dupa bani si cariera, uitam ca mai important este sa multumim zilnic  Celui de Sus ca existam, ca putem sa ne bucuram de inca o zi minunata, ca cei dragi noua sunt sanatosi si ne sunt aproape.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *