Ghiseul-cu-informatii-din-toate-domeniile.ro

Lunile trecute a fost prezentata intentia Guvernului de a infiinta Ghiseul.ro ca fiind luminita de la capatul tunelului romanilor satui sa stea la cozi ca sa plateasca taxele si impozitele, si sa primeasca o amarata de adeverinta ca nu-stiu-ce .

Termenul de lansare a acestui El Dorado informatico-administrativ a trecut si – ce sa vezi?! Ghiseul virtual e inchis ca si cel la care se ia pauza de masa taman cand ai ajuns tu in fata lui.

M-am hotarat sa atac subiectul deoarece si eu m-am confruntat cu situatia ca, desi teoretic as fi o persoana care are acces la informatie, am bajbait ceva vreme pana sa aflu ce trebuie sa fac, sa iau, sa semnez, sa platesc, si altele la fel, ca sa-mi deschid biroul de mediator (ca sa nu mai spun ca, desi am absolvit cursurile in prima parte a anului trecut si am depus documentele pentru autorizatii in termenele cele mai scurte, nici acum nu este totul gata).

Acest lucru este absolut firesc – dar numai din perspectiva vietii vesnice. Daca ma raportez, insa, doar la umila mea existenta pamanteana, am senzatia ca cineva isi bate joc de timpul meu.

Vreau sa gasesc acel ghiseu-factotum in care daca sunt nedumerit(a) de ceva, sa ma pot lumina fara sa pierd saptamani sau luni pentru o banala problema administrativa.

Hatisul legislativ ii innebuneste pana si pe specialisti. Ce sanse am eu, cetateanul obisnuit al acestui stat, sa ma descurc normal, fara ajutorul functionarului atat de interesat…

Platesc taxe si impozite, vreau sa fac acest lucru si in continuare, dar am dreptul la informatie si la banale servicii administrative fara sa fac din primirea acestora un scop in viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *