Darwin și maimuțele politicii românești

Acum trei ani, am participat la Salonul de umor grafic de la Valencia cu lucrarea ,,Darwin’’. Desenul a fost selectat pentru expoziția organizată de FECO Spania și Uniunea Ziariștilor Spanioli. Tema a fost dedicată Anului Darwin și a avut tema ,,Evoluționism sau creaționism’’. Mă uitam azi pe lucrările mele din anii trecuți și mi-a rămas gândul la această temă.

După pauza foarte mare de scris pe blog, iată că mi-a venit cheful să scriu ceva.

La atâta bălăcăreală politico-socio-românească, parcă mă bate gândul să înclin balanța spre ceea ce bietul savant, departe de Dâmbovița și de timpurile noastre a considerat a fi o teorie revoluționară: maimuța-i strămoașa politicianului român!

Ori eu nu am simțul realității, ori se dau prea mult bravii noștri conducători în stambă și încearcă din rărunchii îmbuibați de putere discreționară în raport cu poporul să ne convingă că de-atâta bine nu avem capacitatea de a-l recunoaște. Văd peste tot scălâmbăieli de prim-rang, de emanații mai vechi și mai recente de îmi vine să șterg cu buretele imaginar toate aceste umbre cu ifose de realitate. Mai avem de așteptat? Ce? Cât? De ce?

Eu aștept, cu degetul pe literele tastaturii, să reînvie Darwin și să-și retragă teoria în ceea ce-i privește pe români și promit să-i fac un nou desen și să-l trimit pentru o nouă expoziție. Una câștigătoare și pentru Poporul Român.

One response to “Darwin și maimuțele politicii românești”

  1. andronache daniela says:

    Foarte inpirata postarea dvs! Mi-a placut mult. Combateti bine (ca sa il parafrazez pe Caragiale). Cu sau fara Darwin, si eu sper ca Poporul Roman sa iasa castigator din confruntarea cu “maimutele politicii romanesti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *