Protestul, burzuluiţii şi viscolul

 După sfârşitul de an 2011 în care am avut  doar nişte poze din partea Puterii ( pozele de colecţie cu Frumoasa şi Buldogul, cele ale aceleiaşi doamne şi o parte a familiei prezidenţiale lângă bradul de Crăciun, arătate lumii de Mezina de trei litere), parcă intrasem în amorţire.

Nimic nou nu mai părea să se ivească în banala noastră viaţă. Dar cum niciodată nu trebuie să zici niciodată, ne-am trezit deodată noi, mămăligarii,    că ne sar stropii fierbinţi şi imprevizibili drept peste mâinile şi ochii celor care ne conduc spre înalte culmi de… (Ptiu! era să zic de progres şi civilizaţie).

Nu mi-e clar nici acum de ce o banală burzuluială de rang înalt a declanşat aşa o supărare. Părea că ne obişnuiserăm cu zilnicele stropşiri ale mai-marilor supăraţi că în viermuiala şi ciumpălăceala noastră nu eram în stare de nimic, nici măcar să înţelegem ceea era atât de evident: că o ducem bine!

Şi ca povestea să continue, au găsit unii şi alţii de cuviinţă să iasă să ocupe pieţe. Ce ştie mai bine ciumpalacul decât să meargă în piaţă? Are el grija ţării? Ştie el cât de bine o duce Ţara, cât de tare începe să duduie economia, cum au ştiut ei, conducătorii noştri să treacă peste criză cu noi cu tot în pupa şi în prova? Ştiu ei, viermii, mai bine decât Cârmaciul, cum se ajunge într-un port?

Mai-mai să plesnesc de indignare faţă de propria-mi persoană când îmi veneau netrebnice gânduri, răutăcioase, la vederea adunării de la ungerea lui Diaconescu: o fi fost aceea, mahalaua ineptă a lui Baconschi? Parcă erau Burzuluitul, Cioclii şi Fecioarele despletite la un loc!

Vremurile s-au unit cu vremea şi şi-au dat întâlnire de grad zero şi chiar geroasă peste ţară. Viscolul s-a arătat în prag, ca să vină în întâmpinarea dorinţei Premierului de lopăţea de a-şi folosi muşchii.

Am impresia că omul acesta tot vrea să arate că e bun de însurat, că ştie să calce, să facă ouă ochiuri, să cosească şi mai nou să dea cu lopata. Doar că şi-a greşit mireasa!

Poate cineva să-l facă să înţeleagă că Ţara are nevoie de mai mult? Că are nevoie de cineva cu viziune, şi nu doar de un executant? Că nu e el pretendentul potrivit, că ne-am săturat de mucava?