Recensământ sau cacealma

 Am scris cu ceva luni în urmă despre recensământ, înainte ca acesta să se întâmple. Iată că vremea a trecut și odată cu ea și perioada de recenzare a românilor (gurile rele zic cum că și acum, la aproape o săptămână de la încheierea oficială a acestuia, încă se mai completează formulare).

Mare mi-a fost nerăbdarea să aflu câți (mai) suntem, de ce nații, religii, sexe, vârste… Se pare că mai am mult (și bine) de așteptat, că nu apare nimeni să mă lumineze. Că tare mă roade curiozitatea în legătură cu reclamele acelea care îndemnau la vot minoritățile – or fi avut succes, au ba?

Mai degrabă am aflat despre cetățeanul cu numărul 7 miliarde, despre asteroidul care stă să cadă marți peste noi și – Doamne-ferește! să mor și să nu știu și eu pe ce s-au dat bănișorii noștri meniți să ne numere firicel cu firicel pe toți trăitorii de prin țărișoara asta.

Hotărât lucru: mă voi înarma cu muuultă răbdare și între timp mai merg și la un referendum să nu dispară județul Constanța, că se pune cică și de-o reorganizare teritorială odată cu tăiatu’ porcului de Crăciun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *