Londra, între muzee și Soho

Ce să vezi mai înâi când ajungi la Londra? Pentru curiozitatea științifică, poți alege întâi Greenwich. Ce-o fi acest Meridian Zero? Este dunga deasupra căreia fiecare vizitator vrea să se pozeze, cu piciorul stâng într-o emisferă și cu dreptul în cealaltă. Dacă nu ai rabdare să vizitezi observatorul cu ochiul unui cunoscător, ai putea fi extrem de dezamăgit.

Drumul poate să ducă apoi la The British Museum. Modern, aglomerat, pentru toate sferele de interes, trebuie să ai picioare bune, timp, răbdare să-l vizitezi pe tot. Este oricum ceva ce nu poți uita ușor și nu poți nici să nu faci comparația cu Louvre.

Personal, prefer The National Gallery, așa cum la Paris mi-a plăcut mai mult Musee d’Orsay decât Louvre. Oricum, gusturile nu se discută.

Prânzul în centrul Londrei a fost una din cele mai bune alegeri culinare din Marea Britanie. Nu mai suportam nici măcar să mai auzim de fish and chips, așa că schimbarea meniului a fost de bun augur: rafinament în prepararea peștelui, legume cu sosuri delicioase, deserturi din mere cu sos caramel.

Apusul de soare l-am petrecut pe băncile din Soho Square Gardens, printre sutele de tineri ciudat îmbrăcați, care țineau morțiș să iasă în evidență. Aglomerație mare, câini, tați care își supravegheau odraslele ce făceau primii pași, o lume pestriță și extrem de tolerantă în diversitatea ei. Și culmea, peste o zi sau două, avea să izbucnească tărăboiul pe străzile acestea și pe altele apropiate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *