Insula Capri sau filmul în care poţi să joci şi tu

Pe Insula Capri am dorit să merg după ce am văzut filmele italiene clasice. Cred că alături de Veneţia şi Paris, acesta este locul romantic în care visăm să ajungem măcar o dată în viaţă.

Pe o căldură şi un soare dogoritor, călătoria cu ferry-boat-ul până pe insulă a fost o adevărată binecuvântare. Ajunşi aici, opţiunile erau să urcăm pe jos au cu funicularul. Bineînţeles că am ales a doua variantă. Mersul pe jos l-am rezervat explorării aleilor, grădinilor, parcurilor acestui loc rupt parcă din poveştile romantice de altădată.

 

Pisici leneşe, adormite, străzi  întortocheate, presărate cu petale căzute ici-colo, parfumuri expuse la intrarea în restaurante, magazine de lux cu vitrine care te lasă la propriu cu gura căscată, pizza pe care o mănânci la preţ dublu faţă de cel din lista de bucate, italieni îndrăgostiţi care se ceartă în auzul şi în văzul tuturor, forfotă, agitaţie, căldură şi iar căldură, dar peste toate se întinde atotcuprinzătoare admiraţia, iubirea la prima vedere care te cuprinde faţă de acest loc pe care cu greu îl poţi crede real.

Am coborât apoi pentru o scurtă baie în Marea Tireniană. Plaja mică, pietroasă iar apa caldă, curată şi de culoarea smaraldului.

Am trăit aceste câteva ore cu intensitatea unor ani. Drumul de întoarcere a fost cu Insula Capri învăluită de razele obosite ale unui minunat amurg de sfârşit de august.

One response to “Insula Capri sau filmul în care poţi să joci şi tu”

  1. Sună foarte frumos ..iar din descrierea dumneavoastră pare un loc de-a dreptul minunat ! De asemenea pozele sunt foarte frumoase , felicitări :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *