Cheile Râşnoavei – O destinaţie a celor ce aleg cazarea la Pensiunea de la Râu

Ne găsiţi uşor dacă veniţi pe DN1(E 60) pe Valea Prahovei – dinspre Azuga, faceţi  stânga după ce treceţi podul de la intrarea în Predeal. Aveţi indicatoare spre Pârâu-Rece, Râşnov, Bran. Acesta este DN 73A.

Veţi fi puţin încordaţi în curbele de după Pârâu-Rece dar puteţi considera că aşa vă exersaţi abilităţile de şoferi. Puteţi în anii următori să vă număraţi printre participanţii la Raliul Braşovului sau la cursele de off-road atât auto cât şi moto care au loc în zonă. Când scăpaţi de curbe şi ajungeţi în zona joasă, depresionară (Ţara Bârsei sau Depresiunea Braşovului), veţi mai avea câţiva km de făcut până la noi. Suntem ultima pensiune pe acest traseu pe partea dreaptă a drumului, înainte de Râşnov.

Ca să vă atragem la noi, pe lângă prezentarea Pensiunii de la Râu, vă vom aduce şi informaţii despre atracţiile turistice din apropiere.

Fiindcă  tot v-am detaliat traseul acesta, vă propunem o escapadă în Cheile Râşnoavei (dinspre Pârâu-Rece, se face drum spre dreapta spre această zonă carstică sau dacă veniţi dinspre Pensiunea de la Râu, la circa 3 km pe stânga intraţi pe acest drum). Din păcate pentru maşinile joase, drumul nu este grozav, dar nici imposibil. Puteţi alege să faceţi traseul ca o excursie lejeră  pe jos, de căteva ore. La sfârşit de săptămână, zona este plină de braşoveni, de prahoveni şi de bucureşteni veniţi la iarbă verde.

Dacă vă plac sporturile extreme, aveţi posibilitatea de a le practica. Telefoanele celor care se ocupă de organizarea unor astfel de evenimente sunt afişate pe bannere. Cei mai puţin dispuşi să facă mişcare pe propriile picioare, au centru de echitaţie la dispoziţie. Dacă e foarte cald, o baie în Râşnoava şi o plajă pe malul ei ar fi alegerile cele mai potrivite.

Aşadar, Cheile Râşnoavei, pe care le puteţi vedea de la Pensiunea de la Râu, reprezintă o posibilă destinaţie a vacanţei Dumneavoastră dacă alegeţi să vă cazaţi la noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *