Riţă – actor de stand-down comedy

Poza lui Ritza de pe badooRiţă este un iepure. De fapt nu prea e iepure, că uneori se crede pinguin pufos, mai nou suricată. Are totuşi personalitatea lui şi e usor de recunoscut. E un personaj efervescent, spumos, face glume de tot râsu’. Râzi de te ţii cu mâinile de burtă să nu mori. De râs, evident, că e păcat de Riţă să piardă aşa spectator devotat lui pe viaţă.

Personajul ăsta a apărut acum vreo trei ani. E personaj de nişă. Cine oare – normal la cap ar vrea să fie Rită, actor de stand-down comedy şi nu de stend-up. Stă pe scaun. Iar el poate face şi stand-pat comedy când vine la mine în pat, evident, se scălâmbăie şi nu mă lasă să dorm.

Riţă poate avea şi diverse alte nume la care răspunde. Poţi să treci în revistă toată onomastica românească şi internaţională când îl strigi, ştie că oricum despre el e vorba.

Acest iepure e unul urât. Foarte urât, ce mai, dacă il vedeaţi la început, nu mai doreaţi altul în faţa ochilor seara, mai ales în nopţile cu lună plină sau nouă – oricum, cu lună – că nu e chiar aşa sensibil.

Are umor şi poate improviza orice. Cu el nu te plictiseşti-neam. Neam de neamul tău nu ar fi crezut că poţi râde cu un iepure, de un iepure. Mă rog, la un iepure mai puteai, ce să mai zic şi eu…

I-am zis că îl inscriu la Festivalul de stand-up comedy şi a răspuns că nu se duce. Am plusat şi i-am spus că chem poliţia şi a răspuns tot la fel. E consecvent el aşa de felul lui.

Până i-o face cineva felul în sezon. Odat[ i-am zis că se deschide sezonul şi a crezut că e vorba de cel de iarnă de la Braşov sau cel de vară de la Mamaia. L-am trezit din visare când i-am sugerat că e vorba de sezonul de vânătoare.

Ştiti cu ce idee mi-a venit ieri? Vrea transplant de coadă. Că toată lumea îşi pune implanturi, că vrea să facă împrumut la bancă pentru asta.Că el are coada aşa, mai mică, un ciot sau cum am putea-o numi, oricum numai coadă nu. Vrea coadă mare. I-am zis : măi Riţă, dar cum mai alergi? Ce faci dacă vei fi confundat? Ştiţi ce mi-a răspuns? Păi nu-mi mai amintesc, dar lasă că puteţi avea şi voi până la urmă libertatea de a alege varianta care vă convine. Imi amintesc doar că era vorba despre o coadă  tufoasă. Am crezut că a greşit, dar nu –  aşa o vrea, tufoasă, nu stufoasă. Te poţi pune în mintea unui iepure până la urmă?

Intr-o seară l-a apucat naiba să vorbească despre morţi. Ne-am amuzat noi ce ne-am amuzat cu Riţă, el la fel, dar – seară fiind, nu mai scăpam de el din pat. Ii era şi lui frică să nu fi deranjat Doamne-fereşte spiritul mortului invocat şi să vină să ne bântuie. I-a cam îngheţat sângele sub blană când i-am spus să plece. L-am încurajat ,,Măi Riţă, fii bărbat!” dar nu prea era el convins, nu a prins mesajul. Se făcuse livid de parcă era lupul în faţa lui.

Acum se crede suricată şi are în gând să se răzbune: vrea să mănânce un şarpe care atunci când Riţă era iepure normal ar fi încercat să îl înghită. Vrea să i se răcească şarpelui sângele în el de frică. Ce mai, răzbunare de iepure fricos !

Gata, îl las pe Riţă acum şi mă duc la cafea. Poate vine şi el la o bucată de morcov, ceva.

P.S. : l-am găsit pe Riţă undercover  pe badoo şi i-am furat poza.