Viaţa – un pachet de cărţi de joc

Flutuirii de la fereastra mea
Viaţa este un pachet de cărţi de joc. Prima carte o trage Creatorul. Poate fi as, poate fi o carte mare, una mică, neînsemnată sau poate fi joker. Ce să ne dorim? Un as? Să fie treflă? Caro? Inimă roşie sau inimă neagră?

De multe ori e doar inimă neagră fara a fi as. Tânjim după o inimă roşie. O tragem sau nu. Dacă avem noroc, o tragem din pachet cu toţi fluturii ghemuiţi în stomac.

Cărţile noastre pot nimeri în cel mai luxos cazino, pot fi împărţite prieteneşte la o şeptică sau la popa-prostu cu prietenii. Pot fi în pachetul care ne schimbă viaţa la un poker sau în cel care ne poate ghici dacă o damă de roşu va cădea sau nu la pat în fapt de seară.

Viaţa nu aşteaptă. Tragem cărţile rând pe rând şi ne bucurăm sau plângem, uităm, iubim, aducem alinare,  schimbăm ceva sau altceva, pe cineva sau pe altcineva. Important este să tragem cărţile din pachet  frumos, cu dragoste pentru cei din jur,  pentru Creator şi de ce nu – cu multă înţelegere şi iubire pentru noi, ca să putem da mai departe.

Cartea mea din acest an o fi fost câştigătoare?

LA MULŢI ANI! Să fie 2015 cartea voastră câstigătoare! Cu roiuri de fluturi coloraţi la ferestre!

7 responses to “Viaţa – un pachet de cărţi de joc”

 1. nebunul says:

  Sper sa fie o carte câștigătoare Dama de trefla! Cine o spune popa de caro! Un an fericit!

 2. nebunul says:

  Viata!…poate fi si o apa curgătoare…uneori rău năvalnic de munte, trecând prin defilee înguste, alteori curgând leneș ca un rău de câmpie, plin de meandre! Ce fel de rău ești tu, draga Dama de trefla?

 3. Carmen Țanu says:

  Ca să îi enervez pe unii, voi spune WHO CARES. Sau…WHO KNOWS?

 4. nebunul says:

  Așa e! Cui ii pasa? Sau…cine știe?

 5. ASU says:

  frumos…elegant…ca un labirint…ca dealtfel viata noastra…poti ajunge la capat sau poti sa te impotmolesti…

 6. melania says:

  Sa fii fericita iti doresc! si succes si sanatate si bucurii si impliniri si… vezi tu ce mai trebuie si in ce ordine ti le doresti… iti trebuie mai multe carti cu siguranta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *